AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT: Brisanje konvencionalnih granica u svijetu gdje (ne)moraš biti savršena

Posted on 3 min čitanja 309 pogledi

Jednostavnost, iskrenost i prirodnost prepoznaje se u malim stvarima, a ponajprije u savršeno zaobljenim unutarnjim osobnostima. Time se vodi i Bohemian Tribe Beauty Concept u Splitu koji je unutar ‘industrial’ interijera brinuo o mojoj kosi.

A sada ću vam ispričati i što nas povezuje skupa.

“Budi jednostavna, budi prirodna i uvijek budi iskrena prema sebi.”

Iako zvuči potpuno klišejski, kao prizvuk neke komercijalne reklame koja mora prodati što više proizvoda, a pokriće grabi iz dobrog marketinga – ovo je definitivno prva stvar da se suočiš s nametnutim idealima ljepote. Uistinu se ne želiš truditi biti savršen/a za druge, pogotovo ako još uvijek nisi sama sebi.

Definira li nas naše ‘vanjsko’ samopouzdanje?
-Ne
Međutim definira li nas naša prirodnost i iskrenost?
-Da

Što tebi dolazi prirodno? Pati li tvoje prirodno zbog tuđeg ‘to je neprirodno’? Ili pati zbog tuđeg bilo kakvog primitivnog neodobravanja?

S vremenom, kada se konačno usudiš ispuniti očekivanja koja sam/a imaš od sebe upoznaješ se ispočetka, počneš bolje razumijevati da Instagrami neće nadomjestiti sve ono što želi ugrabiti plodove od tebe. Dapače, buljiš li u njega cijeli dan propatit će pola tvoje ambicioznosti.

Zbog toga sam i sama ugasila internete i mjesec dana potpuno ignorirala ovaj svoj švrljevaj.

Upoznajmo se ispočetka.

Popričajmo; koga smo to počeli slijediti i vjerujemo li u vlastitu istinsku ljepotu i na kraju krajeva zašto ne vjerujemo?

Boravak u Splitu bio je moj kratki godišnji odmor, zapravo potpuno neplanirani godišnji odmor.

S Mašenkom.

Osobno, dugo vjerujem u to da čovjek mora naučiti biti spontan, ali na kraju i da mora biti prirodan. Ne da bude prirodan samo onda kada je u svom okruženju, ne samo kada prati svoj ukus, svoj stil ili način življenja već i onda kada to izravno ili neizravno dotiče njegovo tijelo.

Kako se moja objava ne bi pretvorila u potpunu filozofiju koju čuvam u mislima za istipkavanje kolumni – moram reći kako je moju radost izazvala cijela kampanja, angažiranost, ideja i proizvod Authentic Beauty Concept koji kao jedini u Splitu ima salon Bohemian Tribe Beauty Concept.

Ne samo da me oduševljava pomisao da još uvijek uistinu postoje ljudi koji žele raditi na ljudima, na izgradnji pravih vrijednosti, na promicanju pravih proizvoda, neotrova, na tome da kao zajednica težimo recikliranju, osvještavanju, izgradnji bolje okoline, misli, želja, preferencija – već me i izuzetno motivira na pisanje ovoga teksta.

Linija Authentic Beauty Concept bira prirodne sastojke, ima ambalažu koja se može reciklirati, nije testirana na životinjama, pogodna je za vegane, vjeruje i daje nadu da još uvijek možemo ŽIVJETI od majke Zemlje. Da nam nisu potrebna ljudska otežavanja, eksperimentiranja i obrasci koji nas izvrču, uzimaju prirodnost i ‘nedaju’ nam da dišemo – da se gušimo u svemu što nam prirodno ne dolazi. Što nam zavarava oči da je lakše živjeti od svega ‘sem onoga što je ispred nas, što nam je pod dlanom i što zahtjeva malo strpljenja.

Toliko punine ima u ovome. I onima koji žive za ovakve promjene.

Obožavam promjene. Promjene su dobre.

Rezovi su dobri.

Krenuti ispočetka je dobro. Upoznati se ispočetka je dobro. Biti autentičan je dobro. Biti iskren, prirodan, sjajan u onome što tinja unutar neostvarenih rezultata ili kriteriju identiteta je ZA TEBE DOBRO.

Stoga, bilo što da vjeruješ sada nakon mene ili sutra nakon što popiješ prvu kavu – započni živjeti jedinstveno, jednostavnije, zavoli ono što imaš jer drugačije nikad nećeš biti ostvaren/a, koliko god preinaka pokušavao ili pokušavala napraviti na sebi. Uvijek će ti trebati još. Ne možeš stati. Ne možeš prestati zahtijevati JOŠ ako su opne koje drhte u tebi iznova tobom prevarene i zaključane.

Bilo da taj početak uključuje novu beauty liniju, novi način prehrane, novi način kontroliranja stresa, učenje, volontiranje, putovanje ili kreativnost i recikliranje…

Sve se svodi na jedno – tebe.

Prestanimo se dokazivati drugima.
Dokažimo se sebi.


I vjerujmo u ono što smo odabrali slijediti.


Autentično.


Prirodno.


Iskreno.

ads
signature

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

Previous
SLOVENIA: From rowing to a charming restaurant in a remote street
AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT: Brisanje konvencionalnih granica u svijetu gdje (ne)moraš biti savršena