SLOVENIA: From rowing to a charming restaurant in a remote street

Posted on 2 min čitanja 322 pogledi

Slatka, ljupka, tiha i inspirativna.

Jučer smo Maša i ja spontano i suptilno, čak junački zakoračile u čamac na Bledu. Naravno, bijah prva koja se pitala kako ćemo se sat vremena, koliko je trajala naša avantura, održati na jezeru. Ipak, ona je od mojih nula posto očekivanja stvorila sto i jedan posto uporišta da nema mjesta za čekanje, a kamoli gubljenje prilika. Stoga sam u nekoliko minuta uzgojila novu hrabrost i svim visinama zahvalila što, osim nepotopa, ovo nas je mjesto izgradilo još intenzivnije.

Premijerno sam naučila veslati, a još svečanije biti zahvalna, sretna i potpuna dok smo daleko izvan dometa obale. Na kratko smo pustile sve što nas čeka ili će čekati kada odložimo vesla. Na dugo smo prigrlile svu slobodu koju smo besramno udarale ispraznim, svjetovnim, neumoljivim galopima gradskih gužvi i konstantno opterećenog uma.

Priču s Praznika rada koju ćemo rado spominjati još barem sedam dana ispričat ću vam u foto umotvorinama koje slijede. Do tada – podijelit ću s vama sveprisutnima kamo možete zaliti nepce ili rasladiti radosti, a možda i prisiliti otežani trbuščić da raspuca dugme na hlačama.

Blejska Kremna Rezina, Jezero Bled

Ako nešto želite probati u Sloveniji to moraju biti kremšnite čija receptura navodno datira još iz 20. stoljeća. Impresivno, pogotovo za pun trbuščić.

VIGÒ Ice Cream, Ljubljana

Sladoled ćete platiti više od 2€, ali nepce će vam zauvijek zahvaljivati. Bijela čokolada, naranča i čokoladni biskvit ili čokolada i karamela u čokoladnom kornetu s orašastim mrvicama u modernom ambijentu u centru Ljubljane treba vam biti jedno od ‘best places to visit’. Naš je izbor bio sladoled Zagara. Le Petit Cafe & Restaurant, Ljubljana

U Le Petit Caféu možete provesti cijeli dan, a i noć. Osim šarmantnog wine bara, možete maziti nepca i u vrijeme doručka, ručka ili večere, a pažljivo servirana kava navest će vas na to da ne poželite otići.

A da priči još ne dođe kraj, obavezno svratite na Ljubljansku tržnicu, a potražite i pržene bademe ili vruću tamnu čokoladu s okusom vanilije.


Sei pronto!

ads
signature

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

Previous
GALERIJA EMOCIJA: Videograf Toma Kezić fotografijama budi mladenačke doživljaje
SLOVENIA: From rowing to a charming restaurant in a remote street